Výhody oleje
Avokádový olej je díky svým kvalitám vhodný ke každodennímu použití.
Nízký obsah mastných nasycených kyselin
- Tyto jsou zdraví škodlivé, ale naopak je bohatý na mastnou kyselinu mononenasycenou ( 96% kyselina olejová) a polynenasycenou (98% kyselina linolová), obě pro organismus nepostradatelné.
Nepřipaluje se
- Jeho přepalovací bod odpovídá 260 C.
Je to účinný antioxidant
- Je bohatým zdrojem vitamínu A, B, D a E, a zároveň může obsahovat až 2,4% bílkovin.
Je bez zápachu
- Nevydává žádný zápach.
Chuťově je neutrální
- Zdůrazňuje původní chuť pokrmů na něm vařených.
Obsahuje betasitosterol
- Podporuje snižování cholesterolu v krvi.
S tím spojedné další výhody jako:
- kontrola nadváhy
- snižování koronárních rizik a hladiny trigliceridů
- absorpce škodlivého cholesterolu
- problémy prostaty
- odstraňování volných radikálů z těla
- ochrana pleti
- regenerace tkání
- lupenka, ekzém, padání vlasů
- potíže se zrakem či infekcemi
- nervový systém
- potíže se zácpou