Výhody oleje

Avokádový olej je díky svým kvalitám vhodný ke každodennímu použití.

Nízký obsah mastných nasycených kyselin

  • Tyto jsou zdraví škodlivé, ale naopak je bohatý na mastnou kyselinu mononenasycenou ( 96% kyselina olejová) a polynenasycenou (98% kyselina linolová), obě pro organismus nepostradatelné.

Nepřipaluje se

  • Jeho přepalovací bod odpovídá 260 C.

Je to účinný antioxidant

  • Je bohatým zdrojem vitamínu A, B, D a E, a zároveň může obsahovat až 2,4% bílkovin.

Je bez zápachu

  • Nevydává žádný zápach.

Chuťově je neutrální

  • Zdůrazňuje původní chuť pokrmů na něm vařených.

Obsahuje betasitosterol

  • Podporuje snižování cholesterolu v krvi.

S tím spojedné další výhody jako:

  • kontrola nadváhy
  • snižování koronárních rizik a hladiny trigliceridů
  • absorpce škodlivého cholesterolu
  • problémy prostaty
  • odstraňování volných radikálů z těla
  • ochrana pleti
  • regenerace tkání
  • lupenka, ekzém, padání vlasů
  • potíže se zrakem či infekcemi
  • nervový systém
  • potíže se zácpou